Alain Caron kookt een heerlijk en origineel streekgerecht met 'n Dungense Dame worstenbroodje. Het hartige van het worstenbroodje wordt gecombineerd met heerlijke groenten, een kalfjus en verrassende kruiden. En niet te vergeten....een Brabants Trappistenbiertje! Een ware culinaire verrassing! Laat je inspireren op https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/recept-met-worstenbroodje
Alain Caron op pad in het Brabantse Den Dungen met 'n Dungense Dame.
Het recept
voor 4 personen
Alles chinoise gesneden ca 1,5 cm
- ’n Dungense Dame worstenbroodje (4 st)
- Haricot vert, ‘n handje
- Witlof, ‘n stronkje
- Bosuitjes, 5 stuks
- Asperges, 8 stuks
- Ui
- Knoflook, 2 teentjes in dunne plakjes
- Tijm, rozemarijn, bieslook
- Kalfsjus, 2 dl
- Mosterd, 1 eetlepel
- Room
- Boter
- Brabants Trappistenbiertje
1. Blancheer de haricot vert
2. Verwarm de worstenbroodjes in de oven op 125 graden
3. Snijd alle groenten chinoise en zet apart
4. Verwarm de kalfsjus in een steelpannetje, voeg mosterd en room toe en laat op laag vuur reduceren
5. Verwarm boter in een koekenpan en voeg eerst de ui en knoflook toe zonder bruine te bakken. Voeg daarna de andere groenten en kruiden toe en bak alles op laag vuur tot het beetgaar is. Voeg op het laatst de bosuitjes toe en bak nog 2 minuten mee.
6. Leg de groenten op de bord in een kring. Vervolgens leg je vier stukjes schuin gesneden worstenbroodje in het midden. Tot slot druppel je de saus over de groenten.
ET VOILÀ, ’n heerlijk gerecht met ’n Dungense Dame worstenbroodje geserveerd met een koel Trappistenbiertje! Het Trappistenbiertje is overigens gebrouwen in de abdij in het Brabantse Berkel-Enschot. Een authentiek worstenbroodje met een authentiek biertje, mmmmm....
תגובות