Exporteren worstenbroodjes naar Amsterdam en rest van Nederland
En één Brabander durfde het aan worstenbroodjes te exporteren naar andere provincies. Margriet Cooymans, nu woonachtig in Amsterdam, verkoopt
haar worstenbrood ’n Dungense Dame in stedelijke supermarkten als Marqt en Landmarkt. Maar de broodjes worden in haar geboortedorp Den Dungen gebakken. Cooymans komt uit een slagersfamilie. In het dorp bracht haar vader het vlees naar verschillende bakkers, die er op hun beurt worstenbrood van maakten. “Bakker Voermans maakte de lekkerste”, zegt Cooymans. Toen ze in 2013 hoorde dat de bakker ermee ophield, snelde ze naar het dorp om het recept te redden. “In Den Dungen lachen ze hard als ik vertel dat het vegetarische worstenbroodje
in Amsterdam goed verkoopt”, zegt ze. Hoe je toch zo trots kunt zijn op een broodje? “Het is een lekker, kwalitatief en duurzaam product met een historie”, zegt Cooymans.
linkje naar het artikel vind je hier --> LINKJE
Comments