top of page

Mooi artikel in dagblad Trouw

  • Foto van schrijver:  Margriet Cooymans
    Margriet Cooymans
  • 6 apr 2019
  • 1 minuten om te lezen

Exporteren worstenbroodjes naar Amsterdam en rest van Nederland

En één Brabander durfde het aan worstenbroodjes te exporteren naar andere provincies. Margriet Cooymans, nu woonachtig in Amsterdam, verkoopt

haar worstenbrood ’n Dungense Dame in stedelijke supermarkten als Marqt en Landmarkt. Maar de broodjes worden in haar geboortedorp Den Dungen gebakken. Cooymans komt uit een slagersfamilie. In het dorp bracht haar vader het vlees naar verschillende bakkers, die er op hun beurt worstenbrood van maakten. “Bakker Voermans maakte de lekkerste”, zegt Cooymans. Toen ze in 2013 hoorde dat de bakker ermee ophield, snelde ze naar het dorp om het recept te redden. “In Den Dungen lachen ze hard als ik vertel dat het vegetarische worstenbroodje

in Amsterdam goed verkoopt”, zegt ze. Hoe je toch zo trots kunt zijn op een broodje? “Het is een lekker, kwalitatief en duurzaam product met een historie”, zegt Cooymans.


linkje naar het artikel vind je hier --> LINKJE


 
 
 

Comentarios


Lion Webdesign

bottom of page